För besökaren

Sladö har varit naturreservat sedan 70-talet och landskapet är synnerligen välskött med öppna hagmarker, betande kor, hamlade lindar och en artrik flora. En vandringsled, som tar sin början vid Sundet, slingrar sig runt ön, genom ängslandskapet och ett område med fantastiska klippformationer som vetter mot öppna horisonten på östra sidan av ön. Vattnet är kallare här än i vikarna men i den natursköna miljön kan det ändå vara svårt att motstå ett uppfriskande dopp. Leden fortsätter runt ö-udden, förbi Vinterbryggan och Källarbacken där byns alla stenkällare är samlade, till byn och åter till Sundet. Sladö by är en typisk radby, där båthusen är uppradade längs med vattnet, bostadshusen ligger lite längre upp och ladugårdarna allra längst upp.

SÄRSKILDA REGLER I NATURRESERVAT

Tänk på att det i naturreservat gäller särskilda regler. Det är till exempel förbjudet att plocka blommor och stenar, hundar ska hållas kopplade och tältning får endast ske efter tillstånd från reservatets tillsyningsman (Roger Karlsson tfn 070-673 63 64). Om du cyklar till Sladö finns ett cykelställ vid Davids ladugård (den sista ladugården på vänster sida, före Källarbacken).

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.